V bratislavskej zoo dnes môžu deti pohladkať kozičky

06.10.2012 Bratislava

Bratislava 6. októbra (TASR) - Návštevníci bratislavskej zoologickej záhrady sa dnes môžu tešiť zo špeciálneho programu. Ten pre nich prevádzkovatelia pripravili pri príležitosti Svetového dňa zvierat. Rodiny s deťmi sa môžu tešiť nielen zo stretnutí so zvieratkami, ale aj zo sprievodného programu, o ktorý sa postará kúzelník či hip-hopová skupina.

Najmenší návštevníci sa môžu už od rána zúčastniť na komentovanom kŕmení zvierat. Prítomní pracovníci zoo ich oboznámia so zaujímavosťami o zvieratách, odpovedia na ich otázky a dovolia im niektoré z nich nakŕmiť. Poobede zoologická záhrada dovolí návštevníkom niektoré zo zvierat aj pohladkať. "Malé detí úplne zbožňujú práve zvieratká ako kozičky a somárik, o ktorých čítajú aj v knižkách, takže pre tie deti je to zážitok. Tie väčšie deti zaujímajú aj exotickejšie zvieratká, ku ktorým napríklad patrí Nosáľ červený pochádzajúci z Južnej Ameriky," priblížila Katarína Matejovičová z oddelenia vzdelávania a marketingu zoo.

Svetový deň zvierat sa oslavuje 4. októbra, a to od roku 1931. Bratislavská zoo sa rozhodla presunúť špeciálny program na dnešnú sobotu, aby sa ho mohlo zúčastniť viac ľudí.
 

Vyberte región